Pages

EGYTÁLÉTEL GAZDASSZONY MÓDRA






A hagyományos konyha bővelkedik izletes egytálétel-receptekben. A felhasznált alapanyagok rendkivül változatosak lehetnek, megmutatkozhat fantáziánk és kisérletező kedvünk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 velős csont
- 400 g marhaszegy
- 200 g sertésdagadó
- só, fekete bors
- 3 paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1/4 zellergumó
- 2 fej vöröshagyma
- 2 burgonya
- 500 g káposzta
- 250 g zöldbab
- 4 evőkanál finomra vágott petreszelyem

Elkészitése:
- A csontot 1-1/2 l vizben felfőzzük, a habot leszedjük. A marhahúst 3 centis darabokra vágjuk, hozzáadjuk, lefedve megfőzzük.
- A sertésdagadót 2 centis darabokra vágjuk, 30 perc múlva a levesbe tesszük, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot rövid időre a forró levesbe meritjük, héját lehúzzuk, negyedeljük.
- A zöldséget megmossuk, meghámozzuk, csikokra vágjuk. A káposztát finomra reszeljük, a babot megtisztitjuk, negyedekbe törjük. A zöldséget az utolsó 30 percben a levesbe megfőzzük.
- Végül hozzáadjuk a paradicsomot, és még egyszer felforraljuk. A velőt kiszedjük a csontból, apróra vágjuk és az ételbe tesszük. Izesitjük, petrezselyemmel megszórjuk.

Mi illik hozzá?
Friss házikenyér, ha szeretjük, mártogatni is.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 45 perc
Főzés: 80 perc, mérsékelt hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése