Pages

A FŰSZEREZÉS TITKA






A tökéletes izhatást számos különböző fűszer és fűszernövény meghatározott arányú keverékével érhetjük el.

Bármilyen húshoz:

15 g majoránna
50 g fehér bors
15 g szerecsendió-virág
30 g babérlevél
20 g szegfűszeg
50 g zsálya
25 g szegfűbors
10 g rozmaring
250 g tengeri só
 
Vadhoz:
50 g majoránna
25 g kakukkfű
15 g rozmaring
25 g bazsalikom
15 g bors
20 g szerecsendió
25 g szerecsendió-virág
50 g koriander
350 g kősó (asztali só)

Szárnyasokhoz és borjúhoz:
20 g fehér bors
10 g koriander
25 g kakukkfű
25 g bazsalikom
10 g szegfűszeg
20 g szerecsendió
15 g babérlevél
10 g szegfűbors
10 g szercsendió-virág
30 g száritott gomba
350 g tengeri só

Elkészitése:
A lehetőleg frissen vásárolt főszernövényeket összekeverjük, majd por finomságúra őröljük. Hozzáadjuk a sót, a keverékkel szinültig töltünk kis üvegeket. Letakarjuk celofánnal, és szorosan rácsavarjuk a tetejét. Légmentesen lezárva zacskóba is tölthetjük, sötét helyen tároljuk. Egyszerre csak a mindennapos használathoz szükséges, kisebb mennyiséget tegyünk ki a fűszertartóba.

Főzelékbe és levesbe: a hozzávalókat apró kockákra vágjuk. Összekeverünk 100 g vöröshagymát, 100 g zellert, 50 g fokhagymát, és 750 g sót. Lapos formába szórjuk, sütőbe tesszük és 150 celsius-on, nyitott ajtónál keményre száritjuk. A fűszersót összetörjük, hogy újra szórni lehessen.
 


0 comentarii:

Megjegyzés küldése