Pages

ZÖLDSÉGTÁL FÜSTÖLT TARJÁVAL



A diszitett tésztával "fedett" sós felfújtak igen népszerűek az angolszász országokban, ugyanakkor az édes süteményeket nem diszitik. Ezeket a felfújtakat származási országukban Pie-nak (kiejtve: páj ) hivják.

Hozzávalók 4 személyre:
- 150 g liszt
- 80 g zsir
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g zeller
- 400 g sárgarépa
- 100 g burgonya
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 l húsleves
- 500 g zsirtalan főtt füstölt tarja
- 1 szál póréhagyma
- só és bors

Elkészitése:
- Omlós tésztát készitünk a lisztből, a sóból és a zsirból, 3 evőkanál hideg viz hozzáadásával. 30 percig hűvös helyen pihentetjük, majd simára gyúrjuk.
- A hagymát, a fokhagymát, a zellert a sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vajat felforrósitjuk, és a zöldségeket 5 percig pároljuk benne.
- Megszórjuk liszttel, felöntjük a húslevessel, felforraljuk, és 8 percig alacsony hőfokon főzzük. Közben a húst kockákra vágjuk, a póréhagymát megtisztitjuk és felkarikázzuk.
-  A húst és a póréhagymát a zöldségekhez adjuk, és egyszer felfőzzük. Megfűszerezzük, és egy tűzálló tálba tesszük. A tésztát kinyújtjuk, a tálat befedjük vele, és a tésztamaradékkal diszitjük. Középen lyukat formázunk, hogy a gőz el tudjon távozni.

Ötlet: 
Ha a sütőformát hideg hozzávalókkal töltjük meg, 10 perccel tovább kell sütni. Az ételt elkészithetjük 750 g burgonyával tésztafedő nélkül is, ekkor 5 perccel tovább kell főzni.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig.

Előkészités: 31 perc
Sütés: 15 perc
Villanysütő: 225 celsius
Gázsütő: 4-5. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése