Pages

ZÖLDSÉGLEVES DARÁLT HÚSSAL






A jó leves előkésziti a gyomrot az étkezésre, Nagyon fontos, hogy elegendő folyadék kerüljön a szervezetünkbe. Ez a leves ráadásul tápanyagokban is gazdag.

Hozzávalók 4 személyre
- 200 g darált marhahús
- 50 g reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál levespor
- 1 evőkanál szójaszósz
- só és bors
- 100 g zeller
- 2 szál póréhagyma
- 200 g kinai kel
- 150 g mélyhűtött zöldborsó

Elkészitése:
- A darlt húst a hagymával és a petrezselyemmel összekeverjük. Felforrósitjuk az olajat, beletesszük a darált húst, megpiritjuk, gyakran megforgatjuk.
- Hozzáöntünk 1 liter vizet, felforraljuk, a levesport és a szójaszószt beletesszük. Sóval, borssal izesitjük, lefedve főzzük.
- Meghámozzuk a zellert és vékony szálakra vágjuk, 5 perc múlva a leveshez adjuk. A póréhagymát megtisztitjuk, a közepéig bevágjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A kinai kelt felcsikozzuk.
- A borsót 8 percig főzzük a levesben, a pórét és a kelt 3 percig. A levest izesitjük, legjobb, ha frissen fogyasztjuk.

Mi illik hozzá?
Piritott paraszt- vagy fehér kenyér, amelyet még forrón fokhagymás vagy metélőhagymás vajjal kenünk meg. 

Fagyasszuk le a levest.

Előkészités: 30 perc
Főzés: 15 perc
Piritás: magas hőfokon
Főzés: közepes hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése