Pages

TONHALLAL TÖLTÖTT PARADICSOM



A hideg előételek egyik nagy előnye az, hogy előre elkészithetjük őket. Ennél a receptnél például a kész salátát csak elő kell vennünk a hűtőből. Legfeljebb tálalás elött 30 perccel töltsük a paradicsomokba.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 tojás 
- 4 közepes paradicsom
- só, bors izlés szerint
- 1 kis fej vöröshagyma
- 150 g olajos tonhal
- 2 evőkanál majonéz
- 4 töltött olajbogyó
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A tojások végét kiszúrjuk, forrásban lévő vizbe tesszük, 8 percig főzzük, majd lehűtjük. Leszedjük a héját, és tojásszeletelővel szeletekre, mad kockákra vágjuk.
-  A paradicsomok tetejét levágjuk. Belsejüket kanállal kivájjuk. A kalapokat és a paradicsomk belsejét megsózzuk, és megborsozzuk. Lefelé forditva kicsepegtetjük. A belsejét apró darabokra vágjuk.
- A hagymát megtisztitjuk, és finomra reszeljük. A paradicsom húsát, a tonhalat, tojást, majonézt, a finomra vágott olajbogyót és a petrezselymet összekeverjük. Izlés szerint fűszerezzük.
- A salátát a paradicsomokba töltjük, és a kalapkákat a tetejükre helyezzük.

Mi illik hozzá?
Citromkarikák és zöldfűszerek, például kapor vagy petrezselyem a diszitéshez, de csak közvetlenül a tálalás előtt, mert könnyen összeesik. Piritóskenyér vajjal, sherry.

A vátozatosság kedvéért:
Az olajbogyó helyett tehetünk bele kapribogyót vagy zöld borsot is.

Elkészitée: 20 perc
Hűtés: 10 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése