Pages

SPANYOL HALFILÉ







Nagy az esélye, hogy a fogás ezután gyakran szerepel majd az étlapunkon. Könnyű elkésziteni, és biztosan sértetlenül kerül az asztalra, hiszen formában tálaljuk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg szürke vagy közönséges, megtisztitott tőkehalfilé
- 2 evőkanál citromlé
- 50 g vöröshagyma
- 20 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál csipős mustár
- 1 csomó petrezselyem
- 1 teáskanál zöld bors
3 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál durvára vágott mandula

Elkészitése:
- A halat belső részével felfelé tálra fektetjük, citromlevet csöpögtetünk rá. A hagymát megtisztitjuk, apróra kockázzuk.
- Sütőben felhevitjük a formát. Megolvasztjuk benne a vajat, és megpároljuk a hagymát.
- Turmixgépben pépesitjük a megtisztitott fokhagymát, az olajjal, a petrezselyemmel, a borssal és egy kevés sós lével. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy sima krémet kapjunk.
- Szárazon sárgára piritjuk a zabpelyhet és a mandulát, amig kellemesen illatozni kezdenek. Összekeverjük a krémmel, a halra kenjük, és lefedve megsütjük, az utolsó 3 percben fedő nélkül piritjuk.

Mi illik hozzá?
Petrezselyem a megszóráshoz és a diszitéshez, burgonyapüré, uborkasaláta.

Ha sietünk, fagyasztott halból süssük hosszabb ideig.

Előkészités: 25 perc
Sütés: 20 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése