Pages

BANÁNOS FRISSITŐ ITALOK






A banán önmagában vagy turmixként kiváló energiaforrás a sportolók és az aktiv emberek számára. Bőségesen tartalmaz káliumot, b vitaminokat, és szénhidrátokat, amelyek növelik az izomerőt. Ez mindenfajta szénhidrátban gazdag, zsirszegény ételre igaz. Az ilyen étrend három- vagy még többszörösére növeli energiánkat, igy fokozza a teljesitményt és az állóképességet. A banánnak megvan az a nagy előnye is, hogy amellett, hogy könnyű, és a benne található szénhidrát gyorsan hasznosul, az emésztés sem von el fölösleges energiát. A következő italok receptjeit úgy állitottuk össze, hogy tápanyagösszetételük egy adott célnak feleljen meg.

Serkentő banánital
100 g banán
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál könnyen oldódó zabpehely
2 evőkanál tejszin
1 dl sárgarépalé

Elkészitése:
A banánt megtisztitva lemérjük, a citromlével turmixgépbe töltjük, pépesitjük. Hozzáadjuk a pelyhet és a tejszint, sima masszává turmixoljuk. Hozzáadjuk a répalevet, és rövid ideig keverjük. Az italt 10 percig pihentetjük, majd újra felverjük, azonnal vagy később fogyasztjuk. Edzés, verseny vagy más sportesemény, esetleg utazás előtt.

Nyugtató banánital
100 g banán
1 evőkanál citromlé
1 csipet fahéj, só
1 evőkanál rizspehely
1 evőkanál sovány túró
1,5 dl multivitamin lé

Elkészitése:
A meghámozott banánt a citromlével, a fahéjjal és a sóval együtt, turmixgéppel vagy rúdmixerrel pépesitjük. Hozzáadjuk a rizspelyhet, a túrót és a multivitamin levet, homogén itallá keverjük. Termoszba töltjük, magunkkal visszük edzésre vagy utazásra. Megerőltető mozgás után vagy teljesitményünk csökkenésekor lazitás közben fogyasztjuk.

előkészités: 20 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése