Pages

VÖRÖSBOROS PUNCS SVÉD MÓDRA






Hosszú téli séták után különösen jól esik egy forró puncs. Hazájában, Svédországban ezt az italt "Glögg"- nek hivják és legfőképpen Karácsonykor fogyasztják.

Hozzávalók 16 pohárhoz:
- 1,25 dl feketeribiszke lé
- 2 narancs héja
- 1 szeletelt citrom
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 2 rúd fahéj
- 4 szem kardamom
- 2,5 dl vörösbor
- 1,25 dl konyak
- cukor
Ezenkivül:
- Mag nélküli mazsola
- tisztitott mandula

Elkészitése:
- A feketeribiszke levet 2,5 dl vizzel egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a narancshéjat, a citromszeleteket és a fűszereket, és 5 percig alacsony hőmérsékleten főzzük.
- beleöntjük a bort és a konyakot, felforrósitjuk de nem főzzük. Cukorral izesitjük, leszűrjük.
- A mazsolát forró vizzel leöblitjük, lecsöpögtetjük. Néhány szem mazsolát és mandulát forraltboros poharakba teszünk, a pucsot ráöntjük. Egészségünkre!

Tálalás:
A puncsot asztali melegitőre téve tartsuk forrón.

Mi illik hozzá?
Ropogós aprósütemény.

Jó tanács:
A citrusféléket alaposan mossuk meg.

Élvezettel fogyasszuk, és most az egyszer ne gondoljunk a kalóriákra!

Előkészités: 20 perc.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése