Pages

SAJÁT KÉSZITÉSŰ DARAPUDING







 A nagy élelmiszerboltok hűtőpultjain sokféle édesség kelleti magát. A tejberizstől a vaniliakrémig számos nyalánkság kapható. Hasznos dolog az egyedül élő vagy elfoglalt embereknek, ám igen költséges egy egész családnak. Ha magunk készitjük, a minőségük is jobb lesz, és pénzt is megtakarithatunk. A darapuding elkészitése egyszerű, ha átlátszó üvegedénybe töltjük, még kiboritanunk sem kell. Még praktikusabb, ha szögletes műanyag dobozban tároljuk, igy foglalja a legkevesebb helyet a hűtőszekrényben. Ha evőkanállal darabokat szaggatunk ki belőle, mutatósan tálalhatjuk az édességet. Mindennap más-más kompótot, mártást adhatunk hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 tojás
- 40 g cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 5 dl tej
- 1 csipet só
- 30 g vaj
- 1 db citromhéj
- 100 g búzadara
- porcukor

Elkészitése:
- A tojássárgáját és a cukrot addig keverjük, amig a cukor feloldódik. A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük.
- A tejet sóval, vajjal, citromhéjjal felforraljuk. A darát lassan belepergetjük és sűrű péppé keverjük.
- A forró darához hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a fehérjés habot. Izesitjük, a citromhéjat eltávolitjuk.
- Hideg vizzel kiöblitünk egy pudingformát, beletöltjük a krémet és sűrűn megszurkáljuk, hogy lehetőleg ne keletkezzenek benne légbuborékok.
- A grizpudingot hűlni hagyjuk. Közben porcukorral meghintjük, hogy ne bőrösödjön meg.
- A formát letakarjuk, az édességet másnapig hűtőszekrénybe tesszük.
- A széleit hegyes késsel fellazitjuk, a pudingot tálra boritjuk.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése