Pages

FEJES KÁPOSZTÁS EGYTÁLÉTEL KOLBÁSSZAL






Fejes káposzta egész évben kapható, és sokáig eláll. Minél később érik, annál keményebb, igy annál hosszabb főzési időt igényel.

Hozzávalók 4 személyre:
- 750 g fejes káposzta
- 60 g zsir
- 2 szál zellerzöld
- 1 csomó petrezselyem
- 1 babérlevél
- 1 ágacska kakukkfű
- 2 fej vöröshagyma
- 200 g burgonya
- 100 g zeller
- 200 g bacon szalonna
- 200 g füstölt, fokhagymás főzőkolbász
- ételizesitő, só és bors

Elkészitése:
- A káposzta vastag torzsáját eltávolitjuk, a többi részét vékony csikokra vágjuk. A zsirt felolvasztjuk, beleforgatjuk a káposztát, és üvegesre sütjük. Annyi forró vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje, majd lefedve megfőzzük.
- A fűszernövényeket csomóba kötjük, és a zöldséghez főzzük. A hagymát, a burgonyát és a zellert megtisztitjuk, vékony csikokra vágjuk, 20 perc elteltével a káposztához adjuk.
- A szalonnát és a kolbászt felszeleteljük, az utolsó 10 percben a többi hozzávalóhoz vegyitjük.
- A fűszernövény-csokrot kinyomkodjuk, eltávolitjuk. Az egytálételt ételizesitővel, sóval, borssal fűszerezzük, rövid ideig érni hagyjuk, majd izesitjük.

A megmaradt káposztát fagyasszuk le.Fagyasztva eltartható: 12 hónapig.

Mi illik hozzá?
Friss házi kenyérzsirral vagy anélkül. Tüzes vörösbor. Még egy ötlet: zeller helyett sárgarépát, szalonna helyett sózott oldalast tegyünk bele.

Előkészités: 30 perc
Főzés: 30-40 perc
Párolás: mérsékelt hőfokon
Főzés: alacsony hőfokon
 


0 comentarii:

Megjegyzés küldése