Pages

MINI KONYHÁK SAVANYÚ SÜLTJE






A hús nagy roládra hasonlit, igy egy kisebb háztartás számára is impozáns sültet készithetünk és tálalhatunk fel. Ha egyedül fogyasztjuk, a második adagot fagyasszuk le.

Hozzávalók 2 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csemegeuborka
- 20 g zsiros szalonna
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 4 szem bors
- 1 szem szegfűszeg
- 2 szem borókabogyó
- 350 g felsál 1 centis szeletekben
- 1,25 dl vörösbor
- kevés liszt
- 1 evőkanál margarin
- só
- 2,5 dl tejszin
- 2 evőkanál ribiszke zselé

Elkészitése:
- A hagymát megtisztitjuk, az uborkával és a szalonnával együtt apróra kockázzuk. Ecettel, olajjal és paradicsompürével összekeverjük. A fűszereket összekeverjük és hozzávegyitjük.
- A húst fólia alatt kiverjük, megtöltjük, feltekerjük és megkötözzük. A borral együtt műanyag zacskóba töltjük, a levegőt kinyomjuk belőle, a zacskót lezárjuk, és a húst pácoljuk.
- A tekercset letörölgetjük, lisztbe forgatjuk, a felesleget leütögetjük róla. A margarint közepes hőfokon felhevitjük, a húst körös-körül megpiritjuk, megsózzuk, a borban megpároljuk, időnként megforditjuk. 
- A tejszint a felére elfőzzük, a zselét és a pecsenyelevet hozzákeverjük, sűrű mártássá főzzük, izesitjük.

Mi illik hozzá?
Tüzes vörösbor, házi készitésű vöröskáposzta, burgonyagombóc.

A maradékot fagyasszuk le, a mártást utána sűritsük be.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 25 perc
Pácolás: 1 éjszaka
Párolás: 1 óra alacsony hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése