Pages

PÓRÉHAGYMÁS VIRSLISALÁTA






A burgonyát nyersen, gyorsan megpároljuk, majd a levesben megfőzzük. Egyedülállóan finom ize lesz. Frissen, szobahőmérsékleten fogyasztjuk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g friss burgonya
- 2 evőkanál vaj
- 2,5 dl húsleves
- 1 gerezd fokhagyma
- só és bors
- 300 g póréhagyma vagy újhagyma
- 150 g csemegeuborka
- 600 g virsli
- 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál enyhén csipős mustár
- 4 evőkanál olaj
- 1,25 dl joghurt

Elkészitése:
- A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, vajban megpároljuk. Hozzáöntjük a leves és az összetört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, lefedve megfőzzük.
- A hagymát vékony szeletekre vágjuk, forró vizzel leöblitjük, a burgonyára szórjuk, megpároljuk, majd hűlni hagyjuk.
- Az uborkát és a virslit felszeleteljük, kevés uborkalével meg a petrezselyemmel összevegyitjük.
- Felverjük a tojássárgáját, fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót, és krémes öntetté keverjük. A salátát összevegyitjük, és az öntettel tálaljuk.

Mi illik hozzá?
Vajaskenyér sózott retekszeletekkel.
Ötlet:
Ha a virsli héja nem puha, húzzuk le.

Fagyasszunk le hozzá virslit.

Fagyasztva eltartható: 4 hónapig

Előkészités: 30 perc
Párolás: 5+3 perc
Párolás: közepes hőfokon
Főzés: alacsony hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése