Pages

PANZEROTTI ALLA ROMANA






Minden út Rómába vezet - e mondás a konyhaművészet ösvényeire is igaz. E főváros visszatükrözi egy nemzet jellemzőit, és egyben a nemzetközi konyhakultúra finomságával is rendelkezik.

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 g puha vaj
- 2 tojássárgája
- 1 tojás
- 2 késhegynyi só
- 300 g liszt
- 100 g érett sajt (pl.-ul trappista)
- 75 g főtt sonka
- 1 csomó petrezselyem
- 40 g reszelt parmezán sajt
- 2 késhegynyi durvára őrölt bors
- 1 kevés tojásfehérje
- olaj vagy margarin

Elkészitése:
- A vajat, a tojássárgáját és a sót 4 evőkanál meleg vizzel összekeverjük. A lisztbe nyomott mélyedésbe töltjük, és sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
- A sajtot és a sonkát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet finomra apritjuk, összekeverjük a felkockázott hozzávalókkal, a parmezánnal, a tojással és a borssal.
- A tésztát 12 db egyforma nagyságú részre osztjuk, lisztezett gyúródeszkán golyókká formázzuk és 10-12 cm átmérőjű körökké lapitjuk. A széleit megkenjük tojásfehérjével, a közepére tesszük a tölteléket. A lapokat félbe hajtjuk, széleit egymásra nyomkodjuk.
- Egy edlnybe legalább 2 cm magasan zsiradékot töltünk és felhevitjük. A tésztát aranysárgára sütjük, közben egyszer megforditjuk. A zsirt konyhai papirtörlőn leitatjuk, a tésztát forrón tálaljuk.

Mi illik hozzá?
100 g felcsikozott endiviábó, 40 g paradicsomkockából, 1 csomo karikákra vágott metélőhagymából készitett saláta, amelyhez egy tojássárgájából 4 evőkanál olajjal, sóval, borssal, 1 evőkanál ecettel és 4 evőkanál húslevessel öntetet készitünk.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 40 perc
Sütés: néhány perc
Olajsütő vagy olajfürdő: 170-180 celsius

0 comentarii:

Megjegyzés küldése