Pages

MÉZES PISKÓTA EPERJOGHURTTAL


A túl erősen, főként elektromos habverővel felvert tejszin könnyen szemcséssé válik. Segithet ilyenkor egy kevés, kézi habverővel felvert, folyékonyabb tejszin, likőr vagy más folyadék.

Hozzávalók 12 szelethez:
- 3 nagy tojás
- 100 g méz
- 100 g liszt
- 1 teáskanál vaj
- 500 g eper
- 500 g cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1,5 zacskó zselatinpor
- 4,5 dl sovány joghurt
- 2,5 dl tejszin
- 100 g almazselé

Elkészitése:
- A tojásokat habosra verjük 3 evőkanál forró vizzel, hozzákeverjük a mézet, majd a lisztet. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű formát, beletöltjük a habot, és alulról a második sinen megsütjük.
- A megtisztitott, megmosott epret konyharuhára teritjük. Félreteszünk 250 g- nyi szép szemet , a többit pépesitjük a cukorral és a citromlével. A meglangyositott pépben feloldjuk a zselatint. Keverés közben hozzáadjuk az epret és a joghurtot.
- Keményre verjük a tejszint, a krémhez keverjük, amikor az dermedni kezd. Végül kupolaszerűen a kihűlt piskótára halmozzuk, és hűtőszekrénybe tesszük.
- Az almazselét összekeverjük 2 evőkanál vizzel, és nem túl folyóssá melegitjük. Bevonjuk vele a félbevágott eperszemeket, és diszitésként a tortára tesszük. 

Mi illik hozzá?
Keményre verünk 2,5 dl tejszint, és habrószákat nyomunk a tortára. Kedvünk szerint izesithetjük egy kevés narancslikőrrel. Durvára vágunk egy kevés pisztáciát, és a torta közepére szórjuk.

A mélyhűtött epret félig fagyott állapotban pépesitsük.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 45 perc
Hűtés: 1-2 óra
Sütés: 15 perc, 175 c-on

0 comentarii:

Megjegyzés küldése