Pages

EPRES PISKÓTASZELETEK


Ha az eperszezonban valami édességre vágyunk, érdemes elkésziteni ezt a finom, könnyű süteményt, amely a szabadföldi eper kellemes izétől különlegesen zamats lesz.

Hozzávalók 10 szelethez:
- 2 tojás
- 100 g cukor
- 40 g étkezési keményitő
- 40 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 250 g kisebb szemű eper
- 1 csomag vaniliáscukor
- 2,5 dl tejszin
- 2 evőkanál mandulaforgács
- tejszin és gyümölcs a diszitéshez

Elkészitése:
- A tojásfehérjéből 2 evőkanál vizzel habot verünk. Beleszitáljuk a cukrot, majd tovább verjük, amig a hab egészen kemény lesz.
- Az étkezési keményitőt összekeverjük a liszttel és a sütőporral, hozzáadjuka tojássárgáját, majd az egészet jól összekeverjük. A tepsit sütőpapirral kibéleljük, bezsirozzuk, és a tésztát ráöntjük.
- A piskótát megsütjük, egy tiszta konyharuhára kiboritjuk, és a sütőpapirt lehúzzuk róla. Ha kihűlt, három egyforma csikot vágunk belőle.
- Az epret megtisztitjuk, megmossuk, vaniliáscukorral összekeverjük. A tejszinből kemény habot verünk, hozzáadjuk az eper 2/3 részét, és két piskótacsikra kenjük. A lapokat egymásra helyezzük, és rákenjük a mradék tejszint. 10 szeletre vágjuk, megszórjuk piritott mandulával és diszitjük.

Ötlet:
A tejszint kevés narancslikőrrel vagy cseresznyepálinkával is izesithetjük, kellemes illatot nyer tőle.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Elkészités: 1 óra
Sütés: 15 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése