Pages

ÉDES VAGY PIKÁNS OMLETT


Mielőtt lefednénk a pikáns omlettet, fűszernövényekkel, piritott gombával vagy sajttal szórjuk meg. Sütés után az omlettek egyik felére tesszük a főtt zöldséget vagy a kompótot, a másikat ráhajtjuk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 tojás fehérje és sárgája
- kevés só, bors és szerecsendió vagy kevés cukor
- reszelt citromhéj vagy vanilia
- 2 teáskanál vaj

Elkészitése:
- A tojássárgáját az édes vagy pikáns fűszerekkel elkeverjük. A fehérjét zsirtalan tálban kemény habbá verjük.
- 1-1 főzőlapot alacsony és közepes hőfokra kapcsolunk. A serpenyőket lefedve rátesszük, és felforrósitjuk.
- A tojáshab 1/4-ét a tojásos krémbe keverjük, az egészet a tojáshabra öntjük és keverőkanállal óvatosan összekeverjük. Nem tovább, mint amennyire szükséges, nehogy a massza nyúlóssá váljon.
- A serpenyőben közepes fokon vajat olvasztunk, ha gyöngyözik, a massza felét beletesszük, elsimitjuk, lefedve, alacsony hőfokon megsütjük. Sütés közben ne emeljük fel a fedőt.

TÖLTELÉKEK:
Pikáns: bármilyen húsos, halas, szárnyas vagy gombás ragu.

Zöldségkedvelőknek: brokkoli, paraj, paradicsom, paprika, rizibizi vagy párolt hagyma.

Édes: lekvár, zselé, dió, mák, mandula, mogyorókrém, túrókrém.

A maradékot fagyasszuk le töltelékhez.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 30 perc
Sütés: 12 perc
Előmelegités: közepes hőfokon
Sütés: alacsony hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése