Pages

SAJTOS HÚSPOGÁCSA






A vagdalt húsok egyik legnagyobb előnye az, hogy számtalan variációban és viszonylag gyorsan elkészithetők. A tálalt mennyiségtől és a hozzá kinált körettől függően mind fő fogásnak, mind sörkorcsolyának tálalhatók.

Hozzávalók 8 húspogácsához:
- 2 zsemle
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g közepesen érett gouda-sajt
- 400 g darált hús
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 1 teáskanál majoránna
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál olaj
- 1,25 dl fehérbor
- 1 kocka sülthússzaft

Elkészitése:
- A zsemléket hideg vizbe áztatjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A sajtot kis darabokra vágjuk.
- A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, a fokhagymát, a sajtot, a tojást és a fűszereket. Összekeverjük és izesitjük. 
- 8 vagdalt pogácsát formálunk, megforgatjuk a zsemlemorzsában, és enyhén megnyomkodjuk. Az olajat felforrósitjuk, a húspogácsákat megsütjük benne, sütés közben néha megforgatjuk.
- A húspogácsákat előmelegitett tálra tesszük. A kisült húsléről leszedjük a zsirt, és kevés vizzel felhigitjuk. A bort és a sültlékivonatot hozzáadjuk, rövid ideig főzzük, izesitjük és a vagdaltra öntjük.

Mi illik hozzá?
Héjában főtt burgonya, vegyes saláta tejszines öntettel.

A vagdaltat megsütve lefagyaszhatjuk.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 30 perc
Sütés: 15 perc
Sütési hőfok: közepes


0 comentarii:

Megjegyzés küldése