Pages

FRISS PARADICSOMLEVES TÚRÓGOMBÓCCAL






Don Pomodore - egy olasz szerzetes gúnyneve volt. Nevét a paradicsomról kapta, talán azért, mert sok falusi család éppúgy ismerte és kedvelte őt, mint e zöldségféléket.

Hozzávalók 4 személyre:
- 25 g húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g sárgarépa
- 30 g zeller
- 100 g paradicsompüré
- 1 kg paradicsom
- 1 l szárnyas húsleves
- 1 ágacska kakukkfű
- 2 szál rozmaring
- 1 zsályalevél
- 2 evőkanál cukor
- só és bors
- 45 g kenyérbél
- 135 g sovány túró
- 3 tojássárgája
- 35 g puha vaj
- 1 teáskanál petrezselyem
- szerecsendió

Elkészitése:
- A szalonnát és a megtisztitott zöldséget felapritjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, zsirján a zöldséget megpároljuk, a paradicsompürével 10 percig főzzük. 
- A paradicsomot lobogva forró vizbe mártjuk, a héját lehúzzuk, a húsát negyedeljük, a levessel és a fűszerekkel együtt a zöldséghez adjuk. A levest fedő nélkül gyengén főzzük.
- A szétmorzsolt kenyeret a túróval, a tojássárgájával, a vajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal és a szerecsendióval összekeverjük, izesitjük.
- Sós vizet forralunk, a masszából nedves kézzel 8 gombócot formálunk, 10 percig főzzük. A levest pépesitjük, izesitjük, a lecsöpögtetett gombócokkal tálaljuk.

A gombócokat nyersen vagy megfózve fagyasszuk le.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 45 perc
Főzés: 35 perc
Párolás: közepes hőfokon
Főzés: alacsony hőfokon
 

0 comentarii:

Megjegyzés küldése