Pages

TÖLTÖTT OMLETT






A háziasszonyok többségének nincs arra ideje, hogy este meleg vacsorát készitsen, pedig családja sokszor elvárja ezt. A gyakorta unalmas rántotta-vacsorát változatossá és laktatóvá varázsolja a finom zöldséges töltelék.

Hozzávalók 4 omletthez:
- 8 tojás, 1/2 teáskanál só
- 40 g vaj
A töltelékhez:
- kb. 400 g főtt zöldség (spárga, zöldborsó, sárgarépa vagy gomba)
- kevés fűszersó
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál vaj

Elkészitése:
- A tojásokat a sóval krémesre keverjük, de nem verjük habosra. 10-10 g vajat a serpenyőben addig forrósitunk, amig a hab eltűnik róla.
- A tojást 4 részre osztjuk, és az omletteket egymás után megsütjük. Sütés közben nem keverjük meg, hanem falapáttal belenyúlunk a közepébe, és a még folyékony masszát a serpenyő széléhez toljuk. Amikor az omlett alja már megbarnult, de a teteje még folyékony, lefedjük, levesszük a tűzhelyről, és kicsit pihentetjük.
- A zöldséget nedvesen széles lábasba tesszük, megsózzuk, s hozzáadjuk a petrezselymet és a vajat. 2-3 percig közepes hőfokon rázogatva melegitjük.
- Az omletteket előremelegitett tányérra csúsztatjuk, megtöltjük a zöldséggel és összehajtjuk. Izlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával vagy friss fűszerekkel.

Mi illik hozzá?
- A töltelék nélküli omletthez fejes salátából, fehér retekből, ropogós almából és zöldfűszerekből salátákat készithetünk kevés ecettel, sóval, borssal és olajjal izesitjük. A töltött omletthez bármilyen vegyes saláta illik.

Ha a mélyhűtött zöldséget hideg vizzel leöblitjük, gyorsan felenged.

Elkészités: 30 perc
Sütés: 3-3 perc, magas hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése