Pages

PÁROLT VÖRÖSKÁPOSZTA ALMÁVAL






Egy jófajta vörösbor, feketeribiszke zselé és a szokatlan főzési mód költeménnyé varázsolja a vöröskáposztát. A bor elhagyható, de igy az izéből is veszit.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg vöröskáposzta
- 2 lédús alma
- 2 evőkanál citromlé
- 1/2 teáskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 8 evőkanál borecet
- 3 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál vaj
- 2 rúd fahéj
- 1 babérlevél
- 2,5 dl tüzes vörösbor
- 50 g feketeribiszke zselé

Elkészitése:
- A káposztát vastag erezete nélkül vékony csikokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk, gerezdekre apritjuk. A káposztát és az almát jól összekeverjük a citromlével, sóval, 2 evőkanál cukorral, 6 evőkanál borecettel, lenyomkodjuk és allni hagyjuk.
- Megtisztitjuk a hagymákat, hosszában félbe, majd vékony csikokra vágjuk. A vajat 1  evőkanál cukorral közepes hőfokon addig keverjük, amig világosbarna nem lesz. A maradék 2 evőkanál ecettel felhigitjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne.
- A káposztát a fahéjjal, a borral és  ribiszke zselével jól összekeverjük, felfőzzük. Lefedve pároljuk, csak akkor kavarjuk meg, ha szükséges. A káposztát izesitjük, a fűszereket tálalás elött kivesszük.

Mi illik hozzá?
Mindenfajta vasárnapi sült, liba, kacsa. Közvetlenül fogyasztás elött sült szalonnakockákkal szórjk meg, frissen főtt almagerezdekkel diszitsük.

Egyszerre többet is készithetünk és lefagyaszthatjuk, fagyasztva eltartható: 6 hónapig.

Előkészités: 15 perc
Pácolás: 1 nap
Párolás: 90 perc
alacsony hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése