Pages

MADÁRTEJ






Ezzel a tejből és tojásból álló édességgel nagy mennyiségű fehérjét juttatunk szervezetünknek. Tehát nem csak finom, de egészséges is. Aki vigyáz a vonalaira, a cukrot helyettesitheti folyékony édesitőszerrel, és ne keverjen bele tejszint.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 liter tej
- 1 csomag vaniliás krémpor
- 2 tojássárgája
- 1+2 evőkanál cukor
- 2 tojásfehérje

Elkészitése:
- Az 1/2 l tejből elveszünk 4 evőkanálnyit, és a krémport feloldjuk benne. A tejet felforraljuk, a feloldott krémport belekeverjük, és még egyszer forrásig hevitjük. A tojássárgáját és egy evőkanál cukrot elkeverünk egy kevés öntettel, majd a maradékhoz vegyitjük.
- A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, beleszórunk két evőkanál cukrot, és tovább verjük. Felforralunk 1 liter vizet. A tojásfehérjéből teáskanállal galuskákat szaggatunk, és a vizben megfőzzük. 3 perc alatt készre főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük és kihűtjük.
- A hideg vaniliakrémet habosra keverjük, mély tányérokba merjük, a fehérjegaluskákat rászedjük.

Mi illik hozzá?
Desszertként kinálhatjuk egytálételek után. Vacsorára könnyű ételként tálalhatjuk szendvics után.

Ötlet:
A vaniliaöntetet hűlés közben néhányszor keverjük meg, igy nem bőrösödik. Ha az öntetet különösen krémesen szeretjük, elkészitése után 1,25 dl tejszint keverjünk bele.

A hozzávalókat frissen használjuk fel.

Elkészités: 15 perc
Forralás: magas hőmérsékleten, később mérsékelt hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése